A bagdadi tolvaj - Szabadulószoba, Savoya Park

Szabadulószoba – készségfejlesztés izgalmasan

Napjaink egyik legfelkapottabb szórakozási lehetősége a szabadulószoba, ami nemcsak kellemes időtöltést kínál, de a gyerekek készségeit is fejleszti.

A társasjátékokkal már bizonyára minden nagyobb lurkó megismerkedett. A szabadulószoba sem más, mint egy izgalmas társasjáték, amiben a résztvevők interaktívan, egymással intenzív kommunikációt folytatva és egymást segítve, lépésről lépésre megtalálják a kulcsot a megoldáshoz, amivel kijuthatnak a játéktérről, vagy rátalálnak arra a tárgyra, amit a játék céljaként fel kell kutatniuk.

Miben más egy szabadulószoba, mint egy klasszikus társasjáték? Például abban, hogy a résztvevők nem egy asztal körül ülnek, és nem csak néha állnak fel – például akkor, amikor az egyik feladat részét képezi a mutogatás –, hanem szinte folyamatosan mozgásban vannak. Keresnek, kutatnak, próbálják megfejteni a feladványokat, a logikai fejtörőket, és megtalálni az összefüggéseket és szükséges tárgyakat, amelyek akár olyan helyeken is előfordulhatnak, amire nem is gondolnánk: a falban, egy titkos ajtó mögött, lakatokkal elzárt ládában vagy számtalan más észrevétlen zugban. Elképzelni sem lehet ennél ideálisabb gyerekprogramot hétvégére, kiváltképp az esős, őszi napokon.

Egységben az erő

A szabadulószoba kihívást jelent tehát kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Érdekessége abban rejlik még, hogy a rendhagyó játék mellett fejleszti a gyerekek kognitív, logikai képességeit is. Legszámottevőbb szerepe talán mégis csapat-összekovácsoló erejében van, hiszen a résztvevők egymásra figyelve, együttes erővel – és persze ésszel – tudják a leghatékonyabb eredményeket elérni, ami egyértelműen a szociális készség fejlődésének javára válik.

A te szívedhez mi áll közelebb? Talán a mágikus, elvarázsolt padlás legendája? Vagy inkább szeretnél visszamenni a középkorba, és megmenteni a tömlöcbe vetett szalmalovagot? Netán megszereznéd a bölcsek kövét Ningal nagy úrnőtől bajtársaiddal? Nézz körül és ismerkedj meg különböző tematikájú és nehézségi fokozatú szabadulószobáinkkal, melyek között garantáltan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!

Vigyázat! Aki egyszer belekóstol a szabadulószobák világába, többé nem tudja kiverni a fejéből az élményt!

Search

+