Mászóvár a Csupakalandban, Savoya

A játszóház jótékony hatásai

A játszóházak Budapesten és országosan is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Vitathatatlan, hogy a gyerekek egész évben, időjárástól és napszaktól függetlenül nagyon szeretik ezekben a létesítményekben múlatni az időt, hiszen ott annyi izgalmas dolog történik. Ám ezúttal a szülők oldaláról közelítjük meg a kérdést: vajon miért érdemes játszóházban tölteni néhány órát? Mire jó azon kívül, hogy kell valami program a hétvégére vagy az iskolai szünetre, és egyébként is a gyerek már három napja nyúz minket érte? Tényleg vannak a játszóháznak jótékony hatásai?

A tudatos szülők megnyugtatására rögtön az elején szögezzük le, hogy igen, de mennyire hogy vannak, méghozzá nem is akármilyenek. Egy jó játszóház alaposan megmozgatja a gyerekeket, de nemcsak a testüket, hanem a fantáziájukat is, vagyis fizikai és szellemi szempontból is roppant hasznos dolog. Emellett egy megfelelő eszközökkel és programokkal ellátott játszóház a képességfejlesztésben is fontos szerepet játszhat, legyen szó akár klasszikus, akár tematikus játszóházról.

Mikor döntsünk a játszóház mellett?

Kétségtelen, hogy minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének, ezért amikor csak teheti, kiviszi a friss levegőre a szabadba. Igen ám, de a mai életkörülmények és életstílus mellett ez nagyon sokszor kivitelezhetetlen. Ilyenkor jelent tökéletes megoldást egy játszóház, ahol a gyerkőcök szórakozva teljesíthetik a napi mozgásadagot, és könnyűszerrel lefáraszthatók. A szülinapoknak és egyéb rendezvényeknek is tökéletes helyszínt biztosító játszóházakból Budapesten és országosan sincs hiány, válasszunk együtt a gyerkőccel – a nálunk kialakított Nerf-pályák és szabadulószobák önfeledt szórakozást nyújtanak több korosztálynak is!

Search

+