Élet a négy fal között - nerf pálya otthon

Élet a négy fal között

Felnőttként tudatában vagyunk annak, hogy nehéz időket élünk, és talán még nehezebb hetek-hónapok állnak előttünk. Sok a bizonytalanság. Nem tudjuk, hogyan alakulnak a dolgok, jobbra vagy rosszabbra fordulnak-e, azt meg végképp nem, hogy mikor.

Napjában többször is feltesszük magunknak a kérdést: vajon meddig tart ez az egész?

A gyerekek másként, mégis hasonlóan élik meg a helyzetet. Ők is érzik a bizonytalanságot. A megszokott napi rutin, az eddig érvényben lévő szokások és szabályok egy szempillantás alatt tűntek el az életükből. Nem járhatnak be az oly sokat szidott – és most kiderül, hogy voltaképpen imádott – iskolájukba, elmaradnak az edzések, nincs együttlógás a barátokkal, nincs mozi, meki, park. Csak az otthon és jó esetben a kert maradt.

Szülőként egyet tehetünk: igyekezzünk megkönnyíteni nekik ezt az időszakot. Ehhez pedig szükségszerűen be kell látnunk, hogy el kell engednünk bizonyos dolgokat. Az otthonunk immár nem pusztán menedék vagy safe space, nem csak a meghitt családi élet színtere, hanem itt éljük minden percünket, nulla-huszonnégyben – vagyis a gyerekek szempontjából a játék porondja is lett egyben. A társasozás, kártyázás, gépezés remek példák a lazulásra, de nem lehetnek kizárólagosak, mert nem járnak mozgással. Márpedig a gyerekek számára különösen fontos, hogy kimozogják magukból a sok energiát. Erre jelenthet szuper megoldást a Nerf.

Varázsoljátok Nerf-pályáva a nappalit, kertet!

A Nerf-özés előnyeit nem kell hosszan ecsetelnünk, elég annyi, hogy pörgős, sok vidámsággal, izgalommal és mozgással járó móka, vagyis ideális gőzkieresztő módszer. Az is mellette szól, hogy némi előkészülettel bárhol játszható (az odafigyelést most nem említenénk, az óvatosság nem elvárható a Nerf-öző kicsiktől, hiszen a játék heve eléggé komolyan elkapja őket). Ha lakásban élünk, akkor csak a törékeny, sérülékeny holmikat, nippeket kell elpakolnunk az útból, és máris egy pompás, zegzugos pályává alakítottuk az otthonunkat. A kisebb-nagyobb helyiségek, masszív bútorok, asztalok, kanapék remek búvó- és támadóhelyeket biztosítanak, és talán csak a lámára, csillárra kell mégis egy picit odafigyelnünk.

Ha kertes házban élünk, akkor nyert ügyünk van. Igazi terep ez, nyílt területekkel, akadályokkal, fedezékekkel a fáknak, bokroknak köszönhetően, Sőt a kerti bútorokból, a sufniban kallódó deszkákból és egyebekből bármilyen pályát építhetünk magunknak.

És ami a legjobb: pajtások híján mi, szülők is beszállhatunk a szivacslövöldözésbe – vagyis be kell szállnunk, hiszen most nagy szükség van ránk a csapatalkotáshoz. Tegyük a szívünkre a kezünket: eddig minden zsúron irigykedve néztük a Nerf-öző gyerekeket, hát itt az ideje, hogy végre mi is játsszunk egy hatalmasat!

Search

+