Csupakaland Családi Élménypark

Az élmények hatalma erősebb a tárgyakénál!

Csupakaland Családi Élménypark

Ma reggel a Forbes magazin egyik cikkét olvasgattam, amely a tárgyi és élmény ajándékok hatásáról szólt. Thomas Gilovich, a Cornell University pszichológiaprofesszora által elvégzett húszéves kutatás egyértelmű következtetésre jutott:

A tárgyakkal az a baj, hogy nagyon gyorsan elmúlik a boldogság, amit okoznak. 

Szeretheted az anyagi dolgaidat de ezzel szemben, az élmények tényleg a részünké válnak. Nem hasonlítunk össze úgy élményeket, ahogy a tárgyakat.Az élmények – legyenek akármennyire is múlandók – sokkal tovább tartó boldogságot jelentenek, mint a tárgyak. Biztos te is vettél már olyan dolgot, ami közel sem volt annyira menő, mint amennyire gondoltad. Ha egyszer megvetted, állandóan ott lesz, hogy emlékeztessen a csalódásodra. És ha elégedett is vagy a vásárlásoddal, a bűntudat még mindig bejátszhat: „Persze, menő, de talán nem ért meg ennyi pénzt”.

Élményeknél viszont sosem viselkedünk így. 

A tény, hogy csak rövid ideig tartanak, része annak, amiért ilyen értékesnek tartjuk őket, és ez az érték csak nagyobb lesz az idő múlásával. Gilovich és kollégái nem az egyetlenek, akik úgy gondolják, hogy az élményektől boldogabbak leszünk, mint a tárgyaktól.

Mi is így gondoljuk.
Hisszük, hogy a nálunk tartott születésnapok a közös nerf csaták, a szabadulószoba izgalmai, a 3D mozi varázsa,
mind különleges és egyedi élményekkel gazdagítják a hozzánk látogatókat.

Gyertek el ti is!

Search

+